La importància dels CET com a motor d'ocupació pel col·lectiu amb discapacitat

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que es va commemorar el passat dijous dia 3 de desembre, des de CETIP volem manifestar la importància dels Centres Especials de Treball (CET) com a principal motor d’ocupació per a les persones amb discapacitat (PcD).

Els CET han assegurat el nivell de contractació d’aquest col•lectiu amb menys oportunitats en l’ època de crisi, durant la qual les persones amb capacitats diferents han vist més reduïdes que mai les possibilitats d’accés al mercat laboral i, per tant, l’oportunitat de gaudir d’una vida normalitzada i d’una real integració sociolaboral.

El treball protegit a Espanya representa actualment entorn un 70% del total de contractes realitzats a persones amb diversitat funcional, la qual cosa significa que un petit sector que representa només un 0,3% del PIB, és capaç avui dia de generar més ocupació per a persones amb diversitat funcional que el conjunt de les empreses privades del país. Amb la finalitat de posar remei a aquesta situació, considerem que el Govern hauria de seguir recolzant en les seves polítiques als CET pel fet de ser l'element contractador més important avui dia, garantint als nivells de contractació i inserció laboral de les persones amb discapacitats diferents. D'altra banda, l'Administració Pública hauria de crear una nova estretègia global per l'ocupació d'aquets col·lectiu en risc d'exclusió social, a través d'in Pla d'Acció que faci complir la llei, definint objectius de creixement laboral que siguin realistes i establint mètodes de mesura i verificació periòdica sobre el seu compliment.

Contacti'ns sense compromís!

Contacti ara amb nosaltres mitjançant el formulari, telèfon o mail que trobarà sota aquestes línies, i esbrini tot el que podem fer per la seva empresa!

Anar al formulari

 • CETIP - l’Associació Catalana de Centres Especials de Treball d'Iniciativa Privada

  CETIP Associació Catalana de Centres Especials de Treball d'Iniciativa Privada

  Agrupar, enfortir i coordinar els esforços dels Centres Especials de Treball d’Iniciativa Privada de Catalunya.

  • Adreça

   Travessìa Industrial, 57
   08907 Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
  • Segueix-nos

  • Escriu-nos

   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
   www.cetip.cat

  • Atenció al client

   +34 607748522

 • Formulari de contacte

  Formulari de Contacte

  És necessari acceptar la política de privacitat per usar el formulari
  Camp obligatori!