Només el 40% dels convenis col·lectius inclouen menció als treballadors amb discapacitat

Només el 39% dels convenis col·lectius inclouen alguna menció als treballadors amb discapacitat, segons es recull en un estudi

elaborat per la Fundació Largo Caballero en col·laboració amb Fundació ONCE i amb el suport del Fons Social Europeu. Aquesta és una de les dades que revela el primer dels tres documents elaborats per ambdues entitats: El impacto de la negociación colectiva sobre los trabajadores y trabajadoras con discapacidad.

Per a la seva redacció es va analitzar una mostra de convenis de diferents àmbits funcionals i territorials, juntament amb la realització d'entrevistes a diferents responsables sindicals i empresarials. Es van tenir en compte dos principis: el primer fa referència a la igualtat i la solidaritat, posant èmfasi als drets de les persones amb discapacitat. El segon té a veure amb que el treball és el principal element de la inclusió social per evitar qualsevol tipus d'exclusió.

El fet que només quatre de cada deu convenis facin algun tipus de menció, general o específica, a les persones amb discapacitat mostra "la manca de sensibilitat respecte a la discapacitat, l'ús de termes rebutjats des de fa temps, o un tractament més proper a una proposta o orientació que a una regulació que obligui a les parts, són algunes d'elles", diu l'informe. I afegeix: "El tractament dispers i poc sistemàtic i l'escassa articulació d'aquesta matèria entre els diferents nivells de negociació reflecteixen l'absència d'una visió política sobre la importància de la negociació col·lectiva per abordar la integració laboral de les persones amb discapacitat".

Més informació aquí

 

Contacti'ns sense compromís!

Contacti ara amb nosaltres mitjançant el formulari, telèfon o mail que trobarà sota aquestes línies, i esbrini tot el que podem fer per la seva empresa!

Anar al formulari

 • CETIP - l’Associació Catalana de Centres Especials de Treball d'Iniciativa Privada

  CETIP Associació Catalana de Centres Especials de Treball d'Iniciativa Privada

  Agrupar, enfortir i coordinar els esforços dels Centres Especials de Treball d’Iniciativa Privada de Catalunya.

  • Adreça

   Travessìa Industrial, 57
   08907 Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
  • Segueix-nos

  • Escriu-nos

   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
   www.cetip.cat

  • Atenció al client

   +34 607748522

 • Formulari de contacte

  Formulari de Contacte

  És necessari acceptar la política de privacitat per usar el formulari
  Camp obligatori!